"Şeytan İçinde ki Sestir; O Sese Kulak Ver"

-Zorlu BUĞRAHAN-

18 Eylül 2008 Perşembe

Fenerbahçe Porto Maçı Özeti

Porto: 3 - Fenerbahçe: 1


Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nun ilk maçında deplasmanda FC Porto ile karşılaşan Fenerbahçe, 2 dakika arayla gelen gollerin şokundan Güiza'nın golüyle sıyrıldı ancak sonunu getiremedi ve 3-1'lik mağlubiyetle gruba puansız başladı.

Her iki takımında dengeli başladığı karşılamada 5. dakikadan itibaren etkili olmaya başlayan FC Porto, 12. ve 13. dakikada Fenerbahçe'de defans boşluğunda oluşan hataları iyi değerlendirerek yıldız futbolcuları Lisandro ve Lucho ile arka arkaya goller buldu
Erken gelen gollerle rahatlayan ev sahibi takım, Fenerbahçe'nin 30. dakikada Güiza ile bulduğu gole kadar tamamen maça hakim olan taraf oldu. 29. dakikada ilk kez organize bir atak geliştiren Fenerbahçe attığı golden sonra hırslandı ve maça ortak olmaya başladı. Porto ise kontrollü oyunla skoru koruyup, üzerine gelen Fenerbahçe karşısında kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı.

İlk yarısı Porto'nun 2-1 üstünlüğü ile geçilen karşılaşmanın ikinci yarısına Josico değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe'de, Josico'nun oyuna girdikten sonra sakatlanması Aragones'in planlarını değiştirdi. Josico Burak'la yer değiştirdi.

Karşılaşmanın son 10 dakikasında futbol bir anda çehre değiştirdi. Fenerbahçe Güiza ve Emre ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamazken, ev sahibi Porto son dakikada lino ile yakaladığı pozisyonu gole çevirmeyi başardı ve karşılaşma 3-1 sona erdi.

0 yorum:

 
Dizi