"Şeytan İçinde ki Sestir; O Sese Kulak Ver"

-Zorlu BUĞRAHAN-

2 Ekim 2008 Perşembe

Google 10 yaşında


Google 10 yaşında
Dünyanın en değerli markası olan Google 10. yaşına bastı.

Google'cılar şimdiden gelecek on yılın teknolojik gelişmeleri ve bunların dünyaya olası etkisi üzerine kafa yormaya başladılar bile. 10. yıl için kapsamlı bir zaman çizelgesi hazırlayan Google, ilk günden bugüne kadar hayata geçirdikleri projeleri ve heyecan dolu serüvenini yansıtmış.

Google'ın önemli günler için tasarladığı 308 özel logo (Doodle) da 10. yıl özel bölümünde sergileniyor. 'Google'ı Nasıl Kullanıyorum' başlıklı özel bölümde kullanıcıların Goole ürünlerini kullanmada sayısız, ilginç yollar bulduğundan bahsedilerek bunlardan örnekler verilmiş.Kullanıcıların kendi buldukları kullanım kolaylıklarını paylaşmaya davet edildiği bölüm mutlaka gezilmeli.

Dünyayı değiştirecek fikirler için çağrı yapılan bölüm hayli ilginç. Sizin de Dünyayı değiştirecek bir fikriniz varsa 20 Ekime kadar Google'a gönderebilir bunun karşılığında da 10 milyon dolar kazanacak.

Google'ın açıklamasında, bu ödülün, "akıllı teknoloji aracılığıyla olağanüstü sonuçlar sağlayacak, küçük ölçekte başlayarak uzun dönemde büyük sonuçları olacak" 5 fikrin sahipleri arasında paylaştırılacağı belirtildi.

Açıklamada, fikirlerin Google'a sunulabileceği sürenin 20 Ekimde dolacağı kaydedildi.

Tüm fikirler arasından 100 tanesinin seçilerek 27 Ocak 2009'da açıklanacağı, daha sonra Google kullanıcılarının finale kalan 20 fikri belirleyeceği, Google'un oluşturacağı kurulun da kazanan 5 fikri seçeceği belirtildi.

15 Eylül 1997 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin adlı Stanford Üniversitesi öğrencilerinin, ''google.com'' adının haklarını almalarıyla basit bir arama motoru olarak kurulan Google, kısa sürede internet üzerinden bilgiye ulaşmada en çok kullanılan arama motoru haline geldi.

http://www.google.com.tr/tenthbirthday/

0 yorum:

 
Dizi