"Şeytan İçinde ki Sestir; O Sese Kulak Ver"

-Zorlu BUĞRAHAN-

4 Ocak 2009 Pazar

Gazze kan ağlıyor: 430 ölü


orrrospu çoçukları kırdı geçirdi okadar mazlumu :( bizim büyükler(!) sessiz kalsın bu işe, bir boykot bile yapılmasın israil piçine.

İsrail’in gece gerçekleştirdiği hava saldırısında yaralanan Hamas’ın askeri kanat liderlerinden biri öldü. Son saldırı ile birlikte Filistin’de ölenlerin sayısı 430’u buldu.

Önceki gece düzenlenen saldırıda yaralanan Hamas’ın askeri kanat liderlerinden Ebu Zekeriya El Cemal, sabaha karşı hayatını yaşamını yitirdi. Daha önceki bir saldırıda da siyasi liderlerden Nizar Rayan, ailesiyle birlikte ölmüştü.

Öte yandan, Gazze’de insani durum da gittikçe kötüleşiyor. Birleşmiş Milletler, Gazze’de ciddi sağlık sıkıntıları ve gıda krizi yaşandığı uyarısında bulundu.

Kayıplar artarken, taraflar arasında ateşkes sağlanması için çabalar da devam ediyor. Adının açıklanmasını istemeyen Filistinli bir yetkili, Mısır’ın yeni bir girişim başlattığını ve Hamas’la temasa geçtiğini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da BM’de temaslarda bulunmak amacıyla New York’a gidiyor.

Abbas’la birlikte bazı Arap ülkelerinin Dışişleri Bakanları da New York’a giderek İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına son vermesini sağlamak amacıyla temaslarda bulunacak.

kaynak: http://www.sosyalhaber.com/guncel/03-01-2009/gazze-kan-agliyor-430-olu.html

0 yorum:

 
Dizi