"Şeytan İçinde ki Sestir; O Sese Kulak Ver"

-Zorlu BUĞRAHAN-

31 Ağustos 2010 Salı

KPSS kopya skandalı nereye doğru gidiyor?

Artık şu görülmektedirki, ortada bir delil olmasa da, 350 adayın 120 net, 3000'ü aşkın adayın da 110'dan fazla net yapmış olması imkansıza yakın görünmektedir. Ancak sorun kopya skandalının nasıl ortaya çıkarılacağındadır.

Savcılık dışında kalan Devlet kurumlarının yapacağı araştırma istihbari ve adli bir nitelik taşımadığı için bir noktada tıkanmaktadır. Gerek ÖSYM, gerek YÖK, gerek MEB gerekse de Cumhurbaşkanlığı şuan için bu 3 bini aşkın adayın ortak niteliğini araştırmaktadır. Fakat bu araştırmalardan bir delile gidilmesi zor görünmektedir. Bu durum YÖK Denetleme Kurulu incelemesinde de ortaya çıkmıştır. Bizzat YÖK Başkanı hala bir delile ulaşılamadığını açıklamıştır.

Bu nedenle, Savcılık soruşturması çok daha önemli bir hale gelmiştir. Zira, gerek telefon dinlemesi gerek istihbarat gerekse de adli diğer detaylara ulaşma yetkisi Savcılıktadır. Savcılık bu işte Emniyet kanalıyla çalışacaktır. Dolaysıyla emniyet istihbarattaki polislere büyük iş düşmektedir. Ancak bu noktada, bazı ziyaretçiler, suçu hem bir gruba attığı hem de bu grubun Emniyette güçlü olduğu ifade edildiği için, soruşturmadan da bir şey çıkmayacağı da ifade edilmektedir. Böyle bir durumun oluşması yani savcılık soruşturmasından da bir şey çıkmaması halinde, bizzat YÖK Başkanının, "350 adayın 120 net yapması mümkün değil, sorular elden ele dolaşmış" şeklinde yaptığı açık tespit oratada kalacaktır. Bu nedenle Savcılığın söz konusu grupla ilgili iddiaları da göz önüne alarak, işi yürütecek Emniyet personeline dikkat etmesi uygun olacaktır.Aksi bir durumda hem Devlet hem kurumlar hem de yargı makamı büyük güven kaybına uğrayacaktır. 800 bin adayın gözü bu soruşturmadadır.

Burada bir diğer husus da şudur: Savcılık soruların elden ele dolaştığını tespit etmiş olsa dahi, bu soruların kaç kişiye sızdığı nasıl bulunacaktır. Zira 120 net yapan aday üzerindeki teşhis fazla zor değildir. Ancak 100 veya daha fazla net yapan adaylara da soruların sızıp sızmadığını bulmak çok zor olacaktır. Oluşan durumu yeni bir fırsat olarak görüp sınavın iptalini isteyen adaylar dışında kalan 800 bine yakın aday sınavın iptalini istememektedir. Ancak Savcılığın yapacağı tespit sonrasında eğer soruların sınav öncesinde sızdığı tespit edilirse, bu aşamadan sonra soruların kaç kişiye sızdığını, soruları alan kişilerin bu soruları hangi arkadaşlarına servis ettiği, onların kimse servis ettiği gibi sorulara da yanıt bulunması gerekecektirki, bu oldukça zor bir tespit olacaktır.

Hem adaylar hem memurlar.net olarak, Savcılığın bu konuyu son yılların en büyük skandalı olarak görmesini umut ediyoruz.

kaynak: http://www.memurlar.net/haber/175649/

1 yorum:

avukatemre dedi ki...

http://hanifdayanisma.blogcu.com/kpss-de-fettos-parmagi-belgelendi/9129433

07-11-2010 - KPSS de Fettos parmagi belgelendi
Ne diyorsak O

FETTOS ve TAYYOS cetelerinin KPSS sinavina hile karistidigi ve KOPYACILARIN REFERANSININ FETHULLAH CEMAATI ILE AKP (Ac Kopekler Partisi ) oldugu ispatlandi :

http://www.ntvmsnbc.com/id/25148707/

Vatan gazetesinin haberine göre; KPSS’de 120 tam net yapan 7 kişi TRT’nin 18 Ekim ve 1 Kasım arasında çeşitli meslek gruplarından açtığı 185 kişilik personel alımına başvurdu.

Sınıf Öğretmenliği mezunu Tayfun Tayfur Tosun 95, Sınıf Öğretmeni Harun Bayat 88, Türkçe Öğretmeni Halil İbrahim Baran 91, Moda Tasarımı mezunu Melike Sevinç Güngör 80, Fizik mezunu Harun Aydın 92 ve Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu Burçin Güler 83 puanla Yapım-Yayın Görevlisi kadrolarına başvururken, Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Abdullah Sakallı 88 puanla Spikerliğe başvurdu.

Skandal başvurularda en çarpıcı nokta ise kopya çektiği iddia edilen Ankara’dan Harun Aydın adlı adayın referansında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’i göstermesi. Eşi Seval Aydın ile birlikte KPSS’de kopyacı çiftler oldukları iddia edilen Harun Aydın’ın, TRT’ye başvurusunda daha önce hangi kurumlarda çalıştığını da belirttiği ortaya çıktı.

Buna göre Gazi Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olan Aydın, 2000 ile 2003 yılları arasında Özel Maltepe Dershaneleri’nde çalıştı. 2003’ten beri de Ankara’daki Özel Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu’nda çalışıyor. Öte yandan Türkçe Öğretmeni Halil İbrahim Baran’a da AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç’ın referans olduğu ortaya çıktı.

 
Dizi